Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Обвиняем за отглеждане на коноп в с. Киселево е предаден на съд

  18.03.2022 17:38
Обвиняем за отглеждане на коноп в с. Киселево е предаден на съд

Обвиняем за отглеждане на коноп в с. Киселево е предаден на съд с акт на Районна прокуратура – Монтана

  Районна прокуратура – Монтана предаде на съд Д.К. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК.

 На 09.09.2021 г., след постъпила оперативна информация в ОДМВР-Монтана, бил извършен оглед с претърсване и изземване в имот в с. Киселево.

В стопанска постройка били открити три пластмасови тави със засадени в тях 78 броя зелени растения коноп (марихуана), лампа, два въздуховода и найлонови чували с тор. В помещение, обособено като кухня в къщата, били намерени семена, зелено растение и стъбло със съцветия.

  В паркирания в двора на имота лек автомобил били установени документи, в т.ч. копие от договор за наем, удостоверение за настоящ адрес, писмо от Министерство на здравеопазването.

В непосредствена близост до дворното място на ползвания от Д.К. имот са били открити насаждения с растения марихуана, до които се стигало по пътека. Имало и ясно видими следи от напояване и прекопаване.

В хода на разследването е било установено, че имотът се обитава изключително от обвиняемия Д.К. Пред разследващите той е заявил, че отглеждал канабисовите растения с научна цел.

Общата стойност на установените в имота незаконно отглеждани 102 растения възлиза на 40 341,96 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

               

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати