Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
България

НАП запечата бензиностанция край Пловдив

  18.03.2022 17:35
НАП запечата бензиностанция край Пловдив

Проверките в обектите, занимаващи се с търговия с горива, продължават

Национална агенция за приходите запечата бензиностанция, в която не са отчитани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са подавани данни в приходната агенция. Служителите от звеното за фискален контрол наблюдавали обекта в пловдивското с. Граф Игнатиево в продължение на седмица. В проверките се е включил и т.нар. „таен клиент“, чрез който безспорно е установено, че в бензиностанцията масово не се издават документи за извършените продажби. Открити са над 1 700 л. гориво с неясен произход и без документи, като данъчните инспектори имат съмнения и за манипулация на системата за отчитане, заради което са поискали съдействие от Българския институт по метрология (БИМ), МВР и Агенция „Митници“.

   Проверката в обекта в с. Граф Игнатиево е в рамките на продължаващия от септември миналата година тотален данъчен контрол на търговията с горива с цел преодоляване на данъчните рискове в сектора.

В резултат на продължаващите контролни действия на НАП, в горивния сектор се отчита ръст от близо 20% на продаденото количество гориво в сравнение с аналогичен предходен период, сочат  данни на приходната агенция.

„Безкомпромисни сме срещу опитите за данъчни измами и невнасяне на данъци и осигуровки, които ощетяват както фиска, така и обществото като цяло. НАП ще продължава да следи стриктно и ще предотвратява всеки опит за неспазване на данъчните задължения", каза зам. директорът на приходната агенция Георги Димов.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати