Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Разкриха разработка на биологични оръжия в Украйна

  06.03.2022 23:31
Разкриха разработка на биологични оръжия в Украйна

Руското министерство на отбраната съобщи, че биологичните оръжия се разработват в Украйна с финансиране от САЩ.

 Въоръжените сили на Руската федерация по време на специална операция в Украйна разкриха фактите за текуща военно-биологична програма, финансирана от Съединените щати. Това каза пред журналисти в неделя официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, съобщава ТАСС.

Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Както отбеляза Конашенков, сега документите се анализират от руски специалисти от войските за радиационна, химическа и биологична защита. „Получените документи потвърждават, че в украински биолаборатории, в непосредствена близост до територията на Русия, е извършено разработването на компоненти за биологично оръжие. В близко бъдеще ще представим резултатите от анализа на получените документи.

Някои от тях, по-специално, инструкцията на Министерството на здравеопазването на Украйна за унищожаване на патогени и актове на унищожаване в биологичните лаборатории на Полтава и Харков, ние публикуваме в момента", каза официалният представител на руското министерство на отбраната.

Източник - /www.cross.bg/

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати