Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Община Враца има готовност да окаже подкрепа на украински граждани

  28.02.2022 15:34
Община Враца има готовност да окаже подкрепа на украински граждани

Местната администрация може да осигури 82 места за настаняване на украински граждани. Предвидените обекти са хотелската част на ОП „Спорт и туризъм“ /с 16 места/, както и в сградата на бившия ДДЛРГ „Асен Златаров“ /с 66 места/.

Община Враца изпрати и писмо до ръководството на побратимения на Враца украински град – Суми, в което е изразена подкрепа и съпричастност към живущите там.

В знак на подкрепа към гражданите на Украйна, Български червен кръст – Враца, съвместно с местната администрация започна кампания за набиране на дарения за пострадалите от конфликта. Нови дрехи, обувки, спално бельо, хигиенни продукти могат да бъдат дарени в сградата на БЧК, намираща се на адрес ул. „Кръстьо Българията“ №18А. За повече информация, на тел.: 092/ 62 60 39 или 092/ 62 47 47.

Община Враца инициира записване на жители на града и населените места, които биха предоставили за временно ползване част от своите жилища или необитавани такива за подслон на пристигащи украинци. Желаещите да се отзоват, могат да изпратят своите данни на [email protected]

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати