Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Окръжен съд – Враца постанови ефективна присъда

  09.02.2022 14:48
Окръжен съд – Враца постанови ефективна присъда

Окръжен съд – Враца постанови ефективна присъда за жена, причинила катастрофа със загинал

Врачанският окръжен съд днес наложи ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ на В. В., които тя ще трябва да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Подсъдимата бе призната за виновна в това, че на 29 юни 2021 г. във врачанско село, при управление на лек автомобил „Ауди А 4“ в нарушение на правилата за движение, като не е контролирала непрекъснато пътното превозно средство, неосъществявайки зрителен контрол върху пътното платно и движейки се с превишена скорост от 85.6 км/ч при максимално разрешена за населено място 50 км/ч, по непредпазливост е причинила смъртта на 17-годишен младеж. Деянието е извършено от подсъдимата в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 0.87 промила, установено по надлежния ред и след употреба на марихуана.

Делото премина в едно заседание, като по искане на подсъдимата и нейната защита то се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие – глава 27, чл. 371 т. 2 от НПК. В. В. призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. Първоначалното наказание, определено от съда за това престъпление е 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, което след редукцията определя наложеното наказание за В. В. да е 3 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Съдът лиши подсъдимата и от правото да управлява МПС за срок от 4 години. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

 

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати