Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Стартира данъчната кампания в Община Видин

  09.02.2022 12:30
Стартира данъчната кампания в Община Видин

От 9-ти февруари желаещите могат да заплащат дължимите за 2022 година данъци върху недвижимите имоти и превозните средства, както и такса битови отпадъци, с възможност това да стане на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Ако се внесе наведнъж цялата сума до 3 май включително, се ползва отстъпка от 5 %.

От началото на годината е започнал и приемът на декларации по чл. 71 от Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) за освобождаване от такса за сметосъбиране и такса за сметоизвозване, когато имотът е незастроен или няма да се ползва през 2023 г. Крайният срок за подаване е 31 октомври 2022 г.

Припомняме, че гражданите имат възможност да изберат най-удобния за тях начин, за да платят своите задължения:

На касите в отдел „Местни данъци и такси“ - в брой или чрез ПОС терминални устройства (всеки работен ден, от 8:30 ч. до 17:00 ч.);

По банков път по съответния код за вид плащане (сметките и кодовете са на официалния сайт на Община Видин www.vidin.bg);

Чрез виртуален ПОС терминал през сайта на Общината;

На всяка една от касите на Изипей (EasyPay);

В офисите на „Български пощи“ ЕАД;

В кметствата на селищата от общината за съответното населено място.

Проверка на задълженията за местни данъци и такси може да се направи в официалния сайт на Община Видин с ПИН, издаден от сектор „Местни данъци и такси“, или с ПИК, издаден от НАП.

 

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати