Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин почиства нерегламентирано сметище

  28.01.2022 17:24
Община Видин почиства нерегламентирано сметище

Община Видин почиства нерегламентирано сметище в района на околовръстния път

      От началото на седмицата техника на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ почиства територията, разположена между надлезите за село Слана бара и село Новоселци. Образувалото се там незаконно сметище е с много големи размери. Предписание за премахването му е дала и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Монтана (РИОСВ).

      Работи се с три самосвала, комбиниран багер и фадрома. Само днес са извозени над 40 тона боклуци, като за всеки тон Община Видин плаща по 86 лв. В почистването са ангажирани и над 30 работници от предприятието по чистота, които правят ръчна оборка на по-дребните отпадъци в района на пътен възел „Новеселци“. Разчетите показват, че за да се изчистят всички боклуци от тази територия ще са необходими поне още две седмици.

      Освен че нерегламентираните сметища са неприятна гледка, заради тях  Общината е заплашена и от сериозни санкции от РИОСВ – Монтана, отбеляза директорът на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ Емилиян Евтимов. Той призова гражданите на Видин да изхвърлят отпадъци само в предназначените за тази цел контейнери. Те са достатъчно на брой, като само на територията на град Видин са поставени 1000.

      Предстои поетапно да бъдат почистени всички нерегламентирани сметища, образувани на територията на Общината.

28.01.2022

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати