Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Корейски музиканти гостуват на Симфониета-Враца

  28.01.2022 11:17
Корейски музиканти гостуват на Симфониета-Враца

Симфониета-Враца кани своите почитатели на концерта „Гости от Корея“  на 4-ти февруари от 19.00ч. в Градската концертна  зала

Корейски музиканти гостуват в първия концерт на Симфониета-Враца за годината под надслов „Гости от Корея“. На 4-ти февруари от 19.00ч. музикантите се завръщат на концертния подиум в очарователната компанията на цигуларката Юнхий Ким и диригентите – Джангун Чо и Джаеа Ким.

В програмата: Карл фон Вебер – увертюра „Оберон“; Йоханес Брамс - Концерт за цигулка и оркестър; Лудвиг ван Бетовен - Симфония №3

Билетите за концерта на 4.02 „Гости от Корея“ ще бъдат в продажба на 1-ви февруари 2022г. в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус"). За резервации, тел. 0896718303, 0899827060. 

Юнхий Ким започва да свири на цигулка още на 3-годишна възраст. На 4 години вече е приета в класа по цигулка на проф. Евгения Полачек във Виена, като най-младия ученик. От 2007 г. учи при проф. Герхард Шулц и завършва магистърска степен с отличие при проф. Елизабет Кропфич.

Юнхий Ким е носител на множество награди от национални и международни конкурси, сред които: "Prima La Musica" в Австрия, Първа награда на „Associazione Rovere d'oro“ , печели конкурса "Andrea Postacchini“, печели стипендия от Фондацията на Хербард фон Караян както и награда „Бенджамин“ в Австрия.

Юнхий Ким успешно се изявява като солист на Щутгартската и Баварската филхармония, Кралската филхармония, Берлинския симфоничен оркестър, Филхармонята на Монте Карло, Испанския радио оркестър, Симфоничния оркестър на Чешко радио, Филхармонията „Джордж Енеску“, Сеулската филхармония.

През 1999 година, дебютът и с Националната филхармония на Украйна, под диригентската палка на Роман Кофман в Сеул арт център е отразен с включване в новините на CNN.

Специален момент в кариерата й е дебютът в Карнеги Хол. През 2011 г. тя става най-младият носител на наградата "Млад артист на годината 2011", връчена от Министерството на културата на Южна Корея. Концертни турнета с камерни ансамбли отвеждат Ким до Италия, Люксембург, Германия, Дания и Корея. Юнхий Ким работи със Симфоничния оркестър на Веберн, Словашката филхармония, филхармонията на Ямачек, Залцбургския камерен оркестър и Фестивалния оркестър в Тонгйонг. Юнхий Ким свири на цигулка Бергонзи (Кремона 1734 г.)

Младият южнокорейски диригент Джаеа Ким първо започва да свири на пиано. През 2012 г. гостува като солист на Филхармония Тимишоара, Румъния и Симфоничния оркестър в Пазарджик, България. През 2013 г. е специален гост в концерта на Seoul Teacher’s Choir в Сеул.

Продължава музикалното си образование като студен по дирижиране на Prof. Cho Jang Hoon. През 2016-та година е гост-диригент на Craiova Oltenia Orchestra. През 2021г. дирижира Seoul Virtuosi Orchestra.

Очакваме завръщането му в България с концерта на Симфониета-Враца „Гости от Корея“ на 4-ти февруари от 19.00ч. Под неговата диригентска палка ще чуем: Карл фон Вебер – увертюра „Оберон“; Лудвиг ван Бетовен- Симфония №3.

Диригентът Джангун Чо завършва композиция в университета в Йонсей (Корея), оркестрово дирижиране в Детмолт (Германия) и църковна музика в Хайделберг (Германия).

Професионалният му път минава през оперния театър на Халберщат (Германия) където е главен диригент и Камерата Леополдина (Германия), където е художествен ръководител.

Носител е на първа награда за дирижиране на четиринадесетия международен конкурс в Будапеща.Дирижирал е оркестри както в родината си – Корея – така и в Германия, Австрия, Колумбия, Япония.

В момента Джангун Чо е доцент в университета в Йонсей, професор Североизточния университет в Китай и основен диригент на Филхармония Солиал в Корея. Очакваме гостуването на диригента Джангун Чо в концерта „Гости от Корея“ на 4-ти февруари от 19.00ч. с Йоханес Брамс - Концерт за цигулка и оркестър.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати