Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Жанета Пейна спечели стипендия на Михаела Филева

  10.12.2021 22:06
Жанета Пейна спечели стипендия на Михаела Филева

Жанета Пейна от Монтана спечели стипендията на поп зездата Михаела Филева. 17-годишната възпитаничка на ПГПЧЕ „Петър Богдан” за десета поредна година пее във вокално студио „Детски смях” при Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК „Ние, врабчетата”. Тя има награди от десетки национални и международни конкурси и е неколкократен носител на стипендия на Община Монтана за даровити деца.

По-рано тази година Михаела Филева обяви, че продава своите сценични тоалети от националното си турне „Ин и Ян“, за да започне благотворителна кауза. Желанието на певицата бе чрез събраните средства да помогне на талантливо българско дете като заплати вокалните му уроци. Състезанието се проведе в два кръга.

За първия Жанета изпрати мотивационно писмо, придружено със снимки на част от нейните награди и видеоклип с изпълнение на една от любимите й песни – „Power of love”. Две седмици по-късно стана ясно, че тя е сред десетимата финалисти, избрани за втори кръг. След допълнителна селекция, Жани е избрана за големия победител.

Михаела Филева е сигурна, че уроците, които ще получи Жанета Пейна от Искра Милкова  – певица, вокален педагог и основател на HighLight Singing Academy, ще  бъдат от голяма полза за талантливото момиче. Още повече, че през следващата една година, когато единадсетокласничката ще трябва да направи важни избори за своето бъдеще. Жани възнамерява да кандидатства  поп и джаз пеене и актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. „Музиката е и ще си остане неизменна част от моя живот. Още не съм категорична в избора си, но знам, че изкуството е моят път за кариерно развитие. В това съм напълно убедена.” – споделя Жанета.

А първите крачки по този път Жанета прави още в детската градина. Нейната учителка по музика Снежина Георгиева забелязва потенциала й и я насърчава. Това е една от причините Жани да прекрачи прага на детския комплекс.

Миглена Георгиева – вокален педагог и директор на ЦПЛР – ОДК „Ние, врабчетата”, разказва за любопитството, с което момичето навлиза в музикалния свят и отдадеността, с която работи. Множеството успехи не замайват главата на Жанета, а я мотивират да продължи по пътя на изграждане на своята творческа личност чрез трупане на все повече знания и умения както за музиката, така и за театъра, който й помага да почувства сцената още по-близка. „Жани, освен че притежава талант, е много упорита и трудолюбива! Отличава се с изключително сериозно отношение и постоянство към заниманията. А това вече е предпоставка за успех.” – споделя г-жа Георгиева. А за Жанета най-ценната награда е любовта и доверието на нейните учители, благодарение на които тя се изградила като личност и певица.

 Изабел СПАСОВА

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати