Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Зам.министър се срещна с кмета на Видин

  10.12.2021 14:45
Зам.министър се срещна с кмета на Видин

Кметът на Видин и заместник-министърът на регионалното развитие Нина Стоименова обсъдиха проекта за Синагогата

Зам.-министър Стоименова вчера беше на работно посещение във Видин, за да се запознае с изпълнението на проект „Реставрация и адаптация на Синагога Видин в Културен център „Жул Паскин“. В началото на визитата Нина Стоименова и д-р Ценков посетиха строителния обект. Техническият ръководител Генади Иванов ги запозна подробно с дейностите, които в момента се извършват и увери, че работата върви с добри темпове.

По-късно видинският кмет и заместник-министърът проведоха работна среща, в която участваха също експерти от общинската администрация и от екипа на проекта. Стоименова сподели задоволството си, че строителните дейности вървят и че напредъкът им е видим. От своя страна д-р Ценков отбеляза, че в началото на мандата си е заварил този проект с много проблеми, които се е наложило да бъдат отстранени. И подчерта, че всички атаки, на които сега е подложена Общината във връзка с проекта за реставрация на видинската Синагога, са безпочвени и в основата им стоят неосъществени икономически интереси на определени лица.

По време на срещата бяха обсъдени и проблеми, които общините срещат при работата си по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Зам.-министър Стоименова, която е ръководител на Управляващия орган на програмата, заяви, че ще направи всичко, което е в правомощията й, за да съдейства на местните власти.

10.12.2021

 

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати