Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Благотворителна акция „Жълти стотинки”

  08.12.2021 20:24
Благотворителна акция „Жълти стотинки”

Добротворци от Искърското дефиле събраха близо 50 кг жълти стотинки в благотворителна акция

За трета поредна година ученици и учители от СУ „Св. Климент Охридски“ - Зверино, както и родители от селата Зверино, Игнатица и Оселна, се включиха в благотворителната акция „Жълти стотинки - деца помагат на деца“, организирана от Сдружение „Съзидание-2012”. Добротворците от района на Искърското дефиле събраха общо 47 кг дребни монети от 1, 2 и 5 стотинки, които дариха за благородната кауза.

Към инициативата се присъединиха също Илчо Томов от Ботевград, който дари 13 кг жълти стотинки, единайсетокласниците Пламена Литова от Игнатица и Виктор Владимиров от Габровница - 9 кг, сем. Преслав, Велислав, Христо и Диана Вутови от Лютиброд - 5 кг, Сандра Христова от Нови Искър - 4 кг, хранителен магазин „Нели“ и аптеката в Зверино.

„Благодарим на всички добросърдечни хора, подкрепили единствената акция от деца за деца, сподели по този повод Петя Илиева, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ - Зверино и организатор на акцията на местно ниво, съвместно с Десислава Димитрова, секретар-библиотекар на НЧ „Просвета - 1929“ - Оселна.

Дарителството на „Жълти стотинки” е начин за възпитание на човечност и състрадателност у подрастващите. Целта ни е да се научат от ранна възраст да даряват, да помагат, да отворят сърцето си. Стойността на жълтата монета, малкият жест - това е, което е истинското. Чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност.“

Всички участници в акцията получиха благодарствени грамоти от Сдружение „Съзидание-2012”.

В досегашните издания на Акция „Жълти стотинки - деца помагат на деца“ са събрани повече 480 000 лв., с които са подпомогнати детски болнични отделения в 15 български града. Средствата, събрани в националната кампания през тази година, ще бъдат дарени за закупуване на нова апаратура за отделението по неонатология в МБАЛ - Шумен.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати