Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Грейна коледната елха на площад „Бдинци“

  06.12.2021 19:58
Грейна коледната елха на площад „Бдинци“

Десетки деца и техните родители тази вечер дойдоха в центъра на Видин за запалването на светлините на 8-метровата елха. Популярни коледни мелодии, в изпълнение на Градския духов оркестър, огласиха площад „Бдинци“. Точно в 17:30 часа събралите се край елхата видинчани, сред които бяха и кметът на Общината д-р Цветан Ценков и неговият екип, заедно отброиха секундите до грейването на коледната украса. В момента, в който тя заблестя, пищна заря освети небето над Видин.

С особено вълнение децата посрещнаха Дядо Коледа. Добрият старец зарадва малчуганите с подаръци и се снима с тях.

Община Видин отново обогати коледната украса. Площад „Бдинци“ е празнично осветен от над километър и половина лампички, още над 500 м лампички са поставени в градската градина. Един от новите елементи е красивата светеща сфера, която е поставена на централния площад. Тя е направена от рециклирани материали и е изработена от служителите на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“. Непосредствено до нея е къщичката на Дядо Коледа – тази година украсена особено атрактивно, благодарение на служителите на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.

Кметът д-р Цветан Ценков сподели радостта си от хубавия празник. Той подчерта, че стремежът на общинското ръководство е с всяка следваща година градът ни да посреща най-светлите празници – Коледа и Нова година, все по-красив. Той отправи своеобразно предизвикателство към останалите градове в България, като заяви, че Видин е най-хубаво украсеният град.

6.12.2021

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати