Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Предпочитания за кандидат-депутатите от община Мездра

  19.11.2021 10:35
Предпочитания за кандидат-депутатите от община Мездра

Получени предпочитания (преференции) за кандидат-депутатите от община Мездра на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания (преференции) за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони.

Резултатите показват, че деветимата кандидат-депутати от община Мездра, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, които се проведоха миналата неделя, са получили общо 2 398 предпочитания.

Най-много преференции - 1 183 (7.61%), има третият в листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Мирослав Аспарухов, който прескача прага от 7% от гласувалите за коалицията, но не размества листата и остава трети.

На второ място се нарежда втората в листата на ПП ДПС Каролина Кьолер с 656 предпочитания (13.32%), която също минава 7-процентния праг, но отново не размества листата и остава втора.

Трети с 226 преференции (4.59%) е единадесетият в листата на ДПС Мирчо Мирчев, а четвърти с 208 предпочитания (3.35%) - петият в листата на ПП „Има такъв народ“ Стефан Красимиров.

На пета позиция с 84 преференции (8.81%) е четвъртият в листата на ПП ВМРО-БНД д-р Емил Младенов, който е събрал 84 преференции (8.81%) и благодарение на тази лична подкрепа има втори резултат в листата на „войводите“.

Следват: Виктория Йотова - шеста в листата на КП „Изправи се БГ! Ние идваме!“, с 21 предпочитания (1.05%), Денолюба Иванова - четвърта в листата на ПП „Воля“, с 11 преференции (5.58%), Райна Ангелова - трета в листата на ПП „Глас народен“, с 9 преференции (3.36%) и Станислав Серафимов - трети в листата на ПП „Мир“, който не е получил нито една преференция.

Разпределението на шестте депутатски мандата в Шести изборен район - Врачански е следното: Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - 2, ПП „Продължаваме промяната“, ПП ДПС, Коалиция „БСП за България“ и ПП „Има такъв народ“ - по 1.