Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Млади специалисти в листата на „Продължаваме промяната”

  04.11.2021 16:39
Млади специалисти в листата на „Продължаваме промяната”

В листата с кандидати за народни представители от “Продължаваме промяната” – Враца присъстват специалисти в различни области – маркетолог, доцент по сценична реч и правоговор, инженер, икономист, политолог и фармацевт. Всички кандидати в листата на “Продължаваме Промяната” са родом от Враца и на възраст до 32 години. Благодарение на своя опит и знания отборът на “Продължаваме Промяната” – Враца ще работи по няколко основни приоритета:

- скоростно подобряване на бизнес средата и привличане на инвестиции в Северозапада, изграждане на индустриални паркове, които да допринесат за разрастването на взаимосвързани производства и индустрии.
- привличане на международни компании, които да отворят нови работни места.
- насочване на европейските средства към сектори с голяма добавена стойност – инфраструктура, малък и среден бизнес, иновации, модерно земеделие, туризъм и реструктуриране на ключовите сектори като енергетика, регионално развитие, здравеопазване. 
- В сферата на туризма се цели иновационно представяне на природните дадености и културно-историческото наследство чрез нови и уникални маркетингови послания. Също така се предвижда синхронизация и стимулиране на сътрудничество между предлагането в туристическия сектор и културния календар на град Враца и региона.
- В земеделието ще се изгради стратегия за иновативен, интелигентен и устойчив селскостопански сектор, базиран на научни разработки, високи технологии и развойна дейност. Ще се стимулира и инвестира в изграждането на напоителни системи в земеделските стопанства.
- В образованието приоритет е повишаването на качеството и достъпа до образование, както и създаването на програми за обучение, надграждащо образование и повишаване на компетентността.
- В здравеопазването приоритет е подобряване на здравната помощ на всички нива, достъпа до нея и без нужда от доплащания, редовна и адекватна профилактика, както исправедливо заплащане на лекари и здравни работници

ДЕНИЦА СИМЕОНОВА – “Продължавам промяната, защото като част от министерство на финансите, ръководено от Асен Василев, се уверих че с труд, почтеност и вяра можем да се преборим за тази България, която заслужаваме и която никога не искаме да напускаме.”

Маг. инж. Деница Симеонова заема длъжността Началник на политическия кабинет на министъра на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев. Преди това е Мениджър на глобалната програма за иновации на Кралската академия по инженерство на Великобритания, която подпомага учени от Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия да комерсиализират научните си проучвания. Работи в подкрепа на развитието на малкия бизнес и стартиращите компании в България като Изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), основател и ментор в обучителни програми по предприемачество като АBLE Activator и BASE Враца. Възпитаник е на Природо-математическата гимназия “Академик Иван Ценов” във Враца. Магистър по Електронно управление на английски език (отличена със златен медал) и Бакалавър по Индустриално инженерство на английски език (отличена със златен медал) от Технически университет – София, специализирала в Португалия и Великобритания. Завършила е лятна предприемаческа програма в колеж №1 по предприемачество в света – Babson College, САЩ.

ТОДОР ДИМИТРОВ-МЕЧКАРСКИ – “Продължавам промяната, защото искам всички дейци на културата не да са „в ъгъла“ на социално-политическия живот, а да са негови първенци, чувстващи се значими и с достойно възнаграден труд, който съхранява културно-историческото наследство и гради културно-историческото бъдеще на нашия народ”.

Тодор е преподавател по дисциплините „Сценична реч“, „Правоговор“ и „Техника на говора“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – от 2011 г., като понастоящем е доцент. От 2010 до 2013 г. е експерт „Реклама и PR“ в НАТФИЗ. Преподава „Актьорско майсторство“ и „Сценична реч“ и е заместник-директор по административната и учебната дейност на МОНТФИЗ АРТ ГРУП и заместник-директор на Независим театър. Работи като актьор, водещ и дубльор в БНР. Завършил е „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Красимир Спасов (НАТФИЗ), магистър е по „Мениджмънт в сценичните изкуства“ (НАТФИЗ) и „Логопедия“ (СУ), защитава докторат в специалността „Театрознание и театрално изкуство“. Съставител е и редактор на сборници и книги, както и на множество статии в научни и специализирани издания.

ДИМИТЪР ВУТКОВ – “Продължавам промяната, защото България заслужава да се потрудим за нея и да я извадим от дъното на европейските класации”.

Димитър стартира кариерата си в сферата на търговията в мулти-милионна международна компания, част е от програма за развитие на бъдещи мениджъри. През 2015 г. отговаря за разработването на 5-годишната стратегия на компанията като в последствие поема част от реализация й. От 2016 г. ръководи звеното за ценова стратегия. От 2018 г. става маркетинг директор в същата компания. Участва в проект за разработването на нов модел магазини в Индия. Магистър по бизнес науки, със специализация в развитието на маркетингови стратегии и потребителско поведение от Университета в Амстердам от 2013 г. Бакалавър по международни икономически отношения от УНСС. Специализира стратегически маркетинг в INSEAD, Франция през 2019 г. Печели стипендия за програма по предприемачество във водещи университети в САЩ през 2011 г.

ИВАЙЛО ЙОРДАНОВ - “Продължавам промяната, защото Враца заслужава по-висок стандарт на живот с модерни професии, които да изградят перспективна бизнес среда”.

Ивайло е основател на първата агенция за цялостен дигитален маркетинг в град Враца. В последните три години помага както на местни, така и на чуждестранни фирми да дигитализират бизнесите си успешно. Консултира средни и големи компании в САЩ, Англия, Германия. Паралелно с това е и лектор по дигитален маркетинг. Личната му кауза е да дава възможност на врачани да научат нови умения с които да се преквалифицират и да работят престижна работа без да напускат родното си място. Ментор е в предприемаческа програма Тийноватор, където учи деца в гимназиален етап как се създават и развиват бизнес идеите. Бил е част от екипа на bTV Media Group, както и на една от най-големите рекламни агенции в света – Havas Group, където помага за присъствието в онлайн средата на големи световни и местни компании. Завършва гимназия в училище „Васил Кънчов“ – Враца в паралелка по „Предприемачество и бизнес“. Изучавал е „Връзки с обществеността“ в Нов български университет – София.

ДЕЯН ВОЙКИН - “Продължавам промяната, защото вярвам, че това е наш дълг”.

Професионалният път на Деян Войкин започва през 2010 г. в структурата на ГДИН, където работи до 2014 г. След няколко студентски бригади и преди завършване на университета започва работа в мулти-милионна международна компания, израства до експерт в сферата на продажби на Apple продукти. Занимава се професионално и с японска кухня. В процес на специализиране и като софтуерен инженер. Магистър e по “Политология, дипломация и национална сигурност” от Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий”. Бакалавър е по “История и география” от същия университет. Участва в благотворителни маратони.

МИРЕНА ЦЕНОВА – Продължавам промяната, защото смятам, че България трябва да се управлява от образовани млади хора с професионална реализация и умения. Вярвам, че страната ни може да бъде добро място за живеене, където трудът е оценен достойно и доходите са достатъчни за нормален начин на живот”.

Мирена е завършила „Фармация“ в Медицински университет – София с професионална квалификация „магистър-фармацевт“. През 2016 г. участва в студентска научна сесия в катедра “Фармакогнозия”, където с отличие защитава магистърската си теза. Професионалната й кариера започва през 2013 г., когато успешно кандидатства към „Студентски практики“ на МОН и започва стаж във верига аптеки. През 2018 г. работи като управител на новооткрита аптека, с цел усъвършенстване и придобиване на нови знания. С натрупания опит в сферата на фармацията, през 2019 г. се присъединява към екипа на голяма фармацевтична компания като специалист по лекарствената безопасност. Възпитаник е на Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ – гр. Враца, в паралелка „Биология, химия и английски език“. Интересите й са в сферата на науката и развитието на медицината и фармацията с цел опазване и подобряване качеството на живот.

„Продължаваме промяната” е с номер 25 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати