Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Нови книги в библиотеката на читалище „Развитие”-Враца

  02.11.2021 00:20
Нови книги в библиотеката на читалище „Развитие”-Враца

Нови книги в библиотеката на читалище „Развитие”-Враца през м. ноември

„55 планински кътчета от България”  е вдъхновена от  красивите върхове, езера, резервати и скални стени в нашата страна. Книгата е дело на графичния дизайнер Радослав Донев, който следва сърцето си при подбора на местата, запечатани от фотоапарата му .Съдържа GPS координати.

„Да живеят кралиците!” от  Ема Мериът е история за могъщи, великолепни и жестоки монарси, забравени от историята. Подценени или демонизирани, представените в тази книга владелки са живели в периода от 1500 г. пр. Хр. До началото на ХХ век.

„Рано или късно” на Нидал Алгафари е роман за любовта-табу. За красотата на трепитите, след като животът е поднесъл жестоките си превратности.Тук любовта успява да се промъкне през наслоената омраза,тоталните различия и наложения данък обществено мнение.

„Големият влаков обир” на Майкъл Крайтън препуска по релсите с бясна скорост. Основан на факти, ярък като легендата и изпъстрен с напрежение, пред вас е един класически криминален роман, чието действие се развива преди епохата на динамита, което не го прави по-малко експлозивен.

„ Убийството в Бруклин” е магнетичен и завладяващ роман. Тази увлекателна интерпретация на класическия детективски роман е дело на най-изобретателния писател на Америка- Джонатан Литъм.

„Синът” от Ю несбьо е брилянтен трилър, но и трагична, трогваща история за преплетените пътища на герои в отчаян танц да избегнат неизбежната задънена улица на края им.

 Във „Водовъртеж” кралицата на криминалния роман на Исландия Ирса Сигурдардотир ни поднася втория зловещ случай от поредицата за полицейския следовател Хюлдар и детската психоложка Фрея. Романът е номиниран за най-добър крими роман на Исландия.

Следват два нови романа от Джоан Харис („Шоколад”)

„Петте четвъртини на портокала” е интелигентно написана, емоционално богата, красива и страшна книга. Като детска приказка с пленителна носталгия и горчиво-сладко ехо от миналото.

В „Крайбрежието” почти можете да вкусите соления въздух, да усетите прииждащите приливи и пясъка между пръстите си, както преди беше с шоколада или ароматите на портокали.

„Хотел „Фланаганс” от Оса Хелберг. Има книги, които човек прочита на един дъх. „Хотел „Фланаганс” е от тях. Към нея ще прибавим и Романът „Разбити сърца” от Колийн Хувър. Три поредни години книгите и са избрани от читателите за Роман на годината в категория „Романтика”.

В детския отдел новите заглавия са:

„С обич, Саймън” от Беки Албъртали , обявена за най-добра юношеска книга на годината на „Амазон” и „Елайза и нейните чудовеща” от Франческа Запия. Едно откровено и разтърсващо описание на фендъма, онлайн приятелствата, предимствата и опасностите от интернет славата”.

На почитателите на Дейвид Уолямс, наричан  новият Роалд Дал , предлагаме: „Зъбар злобар”, „Голямото бягство на дядо” и „Лютата лелка”.

Детската енциклопедия „Светът на динозаврите” повежда читателите на пътешествие, в което научните факти оживяват чрез вълнуващата история и прекрасни илюстрации.

 

 

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати