Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Холсим България спечели I-ва награда „Зелен продукт“

  20.05.2021 22:06
Холсим България спечели I-ва награда „Зелен продукт“

Холсим България спечели I-ва награда в категорията „Зелен продукт“ на националния конкурс „Най-зелените компании в България“ 2021

На церемония, състояла се на 14 май 2021 г. в София, Холсим България беше удостоена с приза за "Най-зелен продукт" в специалната категория на конкурса, който се организира от b2b Media за 11-та поредна година. Наградата прие лично Изпълнителният директор на Холсим (България) АД, Росен Папазов.

Конкурсът отличава най-добрите зелени идеи, кампании, събития, инициативи и инвестиции през годината, като основните критерии за оценка са устойчиви политики и практики на компаниите, природосъобразно управление на бизнеса и надграждане на постигнатото чрез поемане на още по-големи "зелени" предизвикателства.

Холсим България беше отличена от експертното жури за постиженията си в посока намаляване на въглеродния интензитет на производството и разширяване на портфолиото от нисковъглеродни продукти и решения за отговорно и устойчиво строителство. Постижението е резултат от това, че компанията следва неотклонно екологичните си ангажименти, подкрепя зелените иновации и непрекъснато търси начини за подобрение на екологичния си профил съгласно най-добрите световни стандарти за екология.

За да направи своите нисковъглеродни продукти разпознаваеми за клиентите и да насърчи отговорното и осъзнато потребление от тяхна страна, Холсим България стана първият производител на цимент на българския пазар, който постави зелен етикет на своите цименти, произведени с 35% по-ниски CO2 емисии.

„Иновациите в сферата на екологията и борбата с климатичните промени са част от бизнес стратегията на Холсим. Технологиите за оползотворяване на алтернативни горива и материали като заместител на невъзобновяемите горива и суровини допринасят за съществено намаление на въглеродните емисии и съхранение на природни ресурси. Избирайки нашите продукти и решения, клиентите ни се присъединяват към усилията ни за опазване на околната среда и осигуряване на зелено бъдеще за идните поколения. Радваме се, че заедно с тях създаваме споделена стойност за цялото общество“, сподели Росен Папазов, Изпълнителен директор на Холсим (България) АД.

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати