Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Общини се обединиха в името на Ботевия поход

  17.05.2021 23:27
Общини се обединиха в името на Ботевия поход

Общините от региона се обединиха, в името на Ботевия поход

Общините Враца, Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина и Борован ще организират заедно ученически поход по стъпките на Ботевата чета.

В рамките на провелата се среща кметовете бяха категорични, че всяка община ще обезпечи нормалното провеждане на Ботевия поход. В следващите седмици ще бъдат осигурени екипи, които да окосят и почистят трасето от Козлодуй до връх Околчица.

Походът по стъпките на Ботевата чета ще стартира на 28 май от Козлодуй и ще завърши на историческия връх във Враца. В събитието ще се включат ученици и групи от всяка община, като за тяхната безопасност ще бъдат осигурени храна, медицински екип и представители на полицията.

Ученическите групи ще бъдат ръководени от дългогодишните участници в НТС „Козлодуй-Околчица“ - Евгени Филипов и Нели Стоянова.

Председателят на клуб „Враца Велообщество“– Ангел Ангелов коментира, че и тази година, на 2 юни ще се проведе велопохода от Козлодуй до Околчица.

Цялата програма на Ботевия поход ще бъде обявена през настоящата седмица.

На срещата присъстваха още: заместник-кметовете на Община Враца Петя Долапчиева и Александър Владимиров, ръководството на полицията в града и директорите на ОП „БКС“ и ОП „Спорт и туризъм“.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати