Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

  30.04.2024 14:20
Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Във Враца се проведе областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата. Областният управител на Враца Надя Донкинска и директорът на СУ „Козма Тричков" Татяна Ангелова откриха състезанието.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя. Домакин и координатор на събитието беше училище СУ „Козма Тричков“ гр. Враца.

В първа възрастова група - 5. – 7. клас, участие взеха седем отбора, а във втора състезателна група -  8. – 10. клас, пет отбора.

Отборът на СУ „Козма Тричков" зае първо място във втора състезателна група: 8. – 10. клас. Победители станаха: Теодора Красимирова от 8.А клас, Александър Илиев от 9.А, Красимир Тошев от 9.А и Христиан Митов от 10.А с ръководител Лала Банева. Те доказаха своите знания за правилата за движение по пътищата и демонстрираха умения по приложно колоездене. На второ и трето място се класираха СУ „Васил Левски" от Бяла Слатина и СУ „Св. св. Кирил и Методий" - Козлодуй.

В първа възрастова група победител стана СУ „Васил Левски" от Роман, следван от  СУ „Св.св. Кирил и Методий" – Козлодуй и СУ „Св. Климент Охридски" – Зверино.

Наградите за класиралите се призови места бяха осигурени от Областна администрация Враца.

За спазването на обществения ред отговаряха петокласници и шестокласници, участници в „Детско полицейско управление" – проект на РУ – Враца и СУ „Козма Тричков".