Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Тържествени Възкресенски концерти “Мост на небесата” на “Божия мост” край село Лиляче

  30.04.2024 00:45
Тържествени Възкресенски концерти “Мост на небесата” на “Божия мост” край село Лиляче

Тържествени Възкресенски благотворителни концерт-спектакли “Мост на небесата” на “Божия мост” до село Лиляче /7-8 юни 2024 г./

Вдъхновени от успешно реализираните четири концерта „Мост на небесата“ в подножието на емблематичния врачански природен феномен “Божия мост”, тази година имаме щастието да надградим празничната програма и да я представим отново в два поредни дни.

В петък  7-ми юни 2024 г. от 19:00 часа даваме началото на първия концерт от фестивала “Мост на Небесата” по случай Възкресение Христово, Възнесение Господне и Петдесетница!

В събота на 8-ми юни от 10:30 часа на поляната пред пещерата можете да се насладите на вкусната врачанска кухня, да опитате конна езда, стрелба с лък, да изберете книга на християнска тема, да разгледате фермерския базар и да посетите нашата изложба във втората зала на пещерата "Божия мост".

Тържественият втори Възкресенски концерт ще започне в 19:00 часа и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде преобразен под багрите на художественото осветление.

В празничната програма на двата концерта в гората пред мистичната каменна скулптура, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление.

Програмата в петък - 7 юни от 19:00 ч.

Продължителност 120 минути

Участват: Деси Добрева; Гуна Иванова; Ива и Велислава Костадинови; Класически ансамбъл „Кварто“; Нели Андреева; Женски хор „Нуша“; Емил Калев; Георги Атанасов; Илиян Недев; Никола Петров; Пламен Пламенов Мирянов; Жената каучук – Сирма Добрева. Водещ: Галина Димитрова.

Програмата в събота - 8 юни от 19:00 часа

Продължителност 120 минути

Участват: Владимир Ампов-графа; Хор “Мистерията на българските гласове”; Маргарита Хранова; Ива и Велислава Костадинови; Нели Андреева; Женски хор “Нуша”; Класически ансамбъл „Кварто“ и приятели; Емил Калев; Георги Атанасов; Илиян Недев; Никола Петров; 100 каба гайди; Ансамбъл “София-6”; Прабългарска школа за оцеляване “Багатур”; Пламен Мирянов; Жената каучук – Сирма Добрева; Водещ: Галина Димитрова.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието ще се използват за създаване на аудио-визуално съдържание за интерактивно вероучение в учебната програма на българските училища.

За всички закупили билети са предвидени места за сядане.

Препоръчваме удобни обувки за лек планински терен, както и топли дрехи, съобразени с по-ниските температури в района на пещерата.

Очакваме ви!

Фондация „Нашият дом е България“