Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

В Белоградчик първокласници се учиха да опазват околната среда

  25.04.2024 11:37
В Белоградчик първокласници се учиха да опазват околната среда

Сред природата първокласници се учиха на опазване на околната среда от служители на ДГС-Белоградчик

Служители на ДГС Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева.

Урокът беше проведен в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата , храстите и цветята . Като за начало всички задружно се включиха в направата на гнездо, което е символ на дома на хора, птици и животни. След това децата с голямо желание направиха своите медальони и собственоръчно нарисуваха цветенца, дръвчета и написаха имената си- нали са първокласници и вече са грамотни?! С огромен интерес се потопиха в живота на дивата природа, горските животни и птици, като изиграха забавно-образователните игри „Стоножка“,„Тайни торбички“, „Горски съкровища“, „Кое е моето животно? “ и др.

Лесничеят, инж. Валентина Цветкова, разказа на децата вълнуваща приказка за планетата Земя , която много впечатли малките природозащитници. Разказа им за опасното замърсяване на околната среда, за отпадъците, които изхвърляме в природата и колко много години са необходими за тяхното разграждане. В края на урока децата направиха невероятни картички с природни материали, които успяха сами да съберат от парка – цветя, листа, мъх, шишарки, кестени и др.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати