Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Силна подкрепа на национално ниво за кандидата за кмет на Враца от ПП-ДБ - Кирил Кунгалов

  25.10.2023 18:06
Силна подкрепа на национално ниво за кандидата за кмет на Враца от ПП-ДБ - Кирил Кунгалов

Днес беше проведена работна среща между общинския координатор на “Продължаваме Промяната” - Враца и кандидат за кмет на град Враца  Кирил Кунгалов и съпредседателя на ПП “Продължаваме Промяната”  Кирил Петков.

На срещата беше дискутиран проектозакона за изменение и допълнение на Закона за висшето образование и научните звания, който ще даде възможност на вече съществуващи университети да се кооперират и да учредяват с нови такива. Именно тези промени ще позволят създаването на Северозападен университет.  Кирил Петков изказа пълна подкрепа от страна на парламентарната група на “Продължаваме Промяната-Демократична България”, като заяви, че това е жизненоважен проект за регионалното развитие не само на Враца, но и на цяла Северозападна България. Той увери кандидата за кмет, че на национално ниво ще се положат всички необходими усилия в посока изменение на законодателството, за да може проектът да бъде реализиран в най-кратки срокове.

Кирил Кунгалов от своя страна повдигна и темата за спасяването на областната болница МБАЛ ”Христо Ботев”. Проблемът с набирането и запазването на медицински специалисти трябва да бъде спешно решен, като затова ще е нужно близко сътрудничество между община Враца и Министерство на здравеопазването. Кунгалов настоя и за по-бързи действия в посока на делегираните бюджети за малките населени места, за да може най-накрая да бъде извоювана свободата на българското село.

“Съвкупността от всички тези проблеми води до основния такъв, а именно демографската криза. Трябват незабавни действия в посока реализирането на проекта Северозападен университет, за да може да предложим на бъдещите поколения не само в град Враца, а и в цяла Северозападна България, възможността да се развиват и останат тук. Трябва да осигурим на гражданите на Община Враца спокойствие чрез качествено и устойчиво европейско здравеопазване. Трябва най-накрая да разрушим порочната практика да се дават пари само на “наши” селски кметове, нещо, което беше политика по времето на едноличното управление на ГЕРБ в града ” -  заяви Кирил Кунгалов пред бившия министър-председател Кирил Петков.

“Благодарение на вас, активните граждани на Северозапада, тези проблеми вече са и наши проблеми, за които търсим решения и тук в София. Наша основна задача като народни представители и твоя основна задача като бъдещ кмет на Враца, без да губим повече време, е да се захванем с разрешаването им. Почти сме готови с проектозакона за изменение на закона за висшето образование, търсим възможности за намирането на нови кадри за областната болница МБАЛ “Христо Ботев” - Враца, както и варианти за качествен мениджмънт. Радвам се, че намирам още един съмишленик в борбата ни за делегираните бюджети за малките населени места. Вярвам, че заедно ще успеем да ги реализираме. Желая ти успех и когато другата седмица се видим отново, се надявам ти да бъдеш там в качеството си на кмет на Враца” - отбеляза Кирил Петков.

За прозрачно управление на Враца, гласувайте с номер № 66

Купуването и продаването на гласове е престъпление!