Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Областният управител се срещна със старши комисар Красимир Йончев

  25.10.2023 17:36
Областният управител се срещна със старши комисар Красимир Йончев

В началото на срещата областният управител Надя Донкинска  изказа своята благодарност към старши комисар Красимир Йончев, за съдействието от страна органите на МВР по време на транспортиране на бюлетините до Областна администрация и до десетте общини.

    Основен акцент на разговора беше проверката на всички регистрирани сигнали  преди местните избори на 29 октомври за общински съветници и кметове. От 12.10 се правят ежедневни проверки по групи, които да гарантират важността, безпроблемното и сигурно протичане на изборния процес. Всички сигнали се проверят от службите, като се докладват на дежурния прокурор и се обработват по дадените указания.

   Старши комисар Красимир Йончев  информира, че е създадена много добра организация за нормалното протичане на изборите. От ОДМВР са обезпечили охраната на всички изборни книжа, устройства за гласуване и помещения и  за да не  бъдат допуснати престъпления и нарушения, свързани  с вота, увери директорът на ОДМВР. Уточнен е и броя на служителите, които ще охраняват вота и нормалното му протичане.

   Срещата приключи с ангажимент за продължаване на активното сътрудничество и координацията между Областна администрация – Враца  и ОДМВР, с цел поддържане на сигурността и стабилността в област Враца.