Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Клетва-обещание за отговорност пред врачани

  24.10.2023 13:55
Клетва-обещание за отговорност пред врачани

Кандидатът за кмет на община Враца Красимир Богданов, кандидатите за кметове на кметства и за общински съветници от МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) положиха клетва за ЧЕСТНО, ПРОЗРАЧНО и СПРАВЕДЛИВО управление. Това се случи в деня на отбелязването на 130 години от основаването на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Символично беше и мястото – паметника на Апостола на българската свобода Васил Левски, където младежи положиха венец, под звуците на възрожденски революционни химни.

Пред Евангелието, кръста, револвера и камата присъстващите произнесоха думите : „Ние, кандидатът за кмет на община Враца и кандидатите от листата на МК ВМРО - БНД, в стремежа си да изразим волята на гражданите на нашия  град,

като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир,  равенство, справедливост и търпимост;

като издигаме във върховен принцип правата на гражданите,  тяхното достойнство, сигурност и неприкосновеност;

като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим завещаното от предците ни;

прогласяваме своята решимост да следваме демократичен и правов ред във Врачанската община, основаващ се на пълна прозрачност, честност и справедливост.

Заклех се!“

Българската клетва е била ключов елемент от официалното посвещаване на борците за свобода, не само към дейността на местните тайни комитети, но и към идеите на революцията. Изричането на заветните думи оказва огромно въздействие върху психиката, защото след този момент посветеният е готов да поеме пътя на себеотдаването и неотменимостта на задължението да работи в името на точно определена кауза за Отечеството.

Гласувайте за честно, прозрачно и справедливо управление на Община Враца с № 70 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!