Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Красимир Богданов: За двойните стандарти и служебното положение

  23.10.2023 23:11
Красимир Богданов: За двойните стандарти и служебното положение

Във връзка с появилите се медийни информации, съм длъжен да заявя: Представляваната от мен Местна коалиция няма нищо общо с разпространявани в Интернет колажи! Разграничавам се от всякакви лични нападки към други кандидати в предизборната надпревара. Дългият ми политически опит и морал са го доказали. Заявявам най-отговорно, че никога няма да бъда проводник на нечии нечисти интереси.
Съвсем друг е въпросът, че НЯКОЙ се опитва да заглуши политическата критика, което вече е тревожно. Тази предизборна кампания, очаквана като вяла и предрешена, предложи доста емоции. Дори понякога премина добрия тон. По традиция станахме свидетели на двойни стандарти и злоупотреба със служебно положение. Безброй са опитите за сплашване, купуване на медии, блокиране профилите на кандидати за общински съветници, натиск над ОИК да се отнемат агитационните материали на участници в изборите. За всичко това сме сезирали съответните органи. ОИК Враца обаче, чете Изборния кодекс, както Дявола Евангелието. При сигнали за системни нарушения, по фрапиращите от които са:
1. Събитие, организирано в с. Челопек и масово посетено от кандидатите на ГЕРБ извозва граждани с атракционното влакче на Общинско предприятие „Спорт и туризъм“.
2. Офиси за заплащане на битови сметки издават фактури на гърба на които е посочен номера и името на партията за която трябва да се гласува.
3. Служителите на Инспектората към Община Враца лепят плакати на ГЕРБ в работно време и дават дежурства на предизборния пункт на същата партия.
4. На предизборно събрание на ПП ГЕРБ в с. Чирен са използвани шатри общинска собственост, които са закупени за нуждите на Традиционния есенен врачански панаир.
5. Общината нарушава предварително разрешените регламентирани зони за агитация, като с ново решение премества пункта на участник в предизборната кампания на друго от определеното място.
6. Служители на ОП „Спорт и туризъм“ извършват служебните си задължения с тениски и ветровки с надписи ПП ГЕРБ.
7. Служители на структури на Община Враца, декларирали политическата си подкрепа за кандидати различни от „правилните“, са заплашвани с уволнение.
8. В много от общинските и държавните институции са поставени агитационни материали на ПП ГЕРБ.
9. Оказван е административен натиск върху собствениците на търговски обекти да поставят плакати на един от кандидатите за кмет на Враца.
10. Целенасочено и организирано се унищожават агитационните материали на кандидатите, различни от тези на ПП ГЕРБ,
Общинската избирателна комисия оставя без последствия посочените сигнали. Същевременно, се отнася с цялата строгост на Закона срещу Местна коалиция ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ), защото видите ли, няколко криволичещи черти, наподобявали националното знаме на Република България. Няма значение Законът за държавния печат и националното знаме, формата и кода на разцветките. Още повече, че решението е взето/описано в решението на ОИК/ по вида на предизборна листовка, а се постановява да се отстранят всички видове предизборни материали. Смешно, жалко и тенденциозно! Уважаемите дами и господа може да разгледат агитационните материали в десетки общини, където проблем със сходни материали няма. На органите на реда е разпоредено да премахнат всички предизборни материали на Местната коалиция. Сега предстои да се произнесе Административния съд. Но независимо от решението, целта е постигната! „Неблагонадеждните“ са заглушени.
Уважаеми съграждани,
Включих се в тази кампания с лицето си и с ясното съзнание, че мога да направя нещо по-добро за хората.

Убеден съм, че Община Враца може да се управлява ЧЕСТНО, ПРОЗРАЧНО и СПРАВЕДЛИВО!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!